miercuri, ianuarie 4

Românii vor mai multDacia are zilele astea campania Romanii vor mai mult, dedica lansarii Logan 2 Facelift. Ei bine, si eu vreau mai mult. Si de asta o sa îmi iau o mașină care 99% nu o să fie o Dacie dar cu un preț de achizitie asemanator cu pretul de lista al unui Logan. Asta deși am un Logan care împlinește în curând 10 ani si de care am fost extrem de mulțumit. 10 ani si peste 110000 de kilometri cu service-ul la reprezentanță conform carte service. Si eu zic ca s-a cunoscut.

In 10 ani o singură dată a trebuit să ajung la service pentru altceva decât revizie. Pe la 80000 de kilometri mi-a picat ambreiajul. A căzut în Vaslui si reparația a implicat si alte costuri, tractare, hotel. Pe la 90 s-a ars împământarea de la stopul stânga, rezolvat in fata blocului cu un cablu. Puteați să puneți un plastic mai bun în mufa aia, ca s-a topit. Tabla a început să ruginească la ușile fata, jos, în colțul dinspre stâlp.

Loganul meu e un bătrânel de treabă prin oraș, dar simt ca nu ma mai pot pune baza pe el la drumuri lungi. M-a dus din București prin toate colțurile țării. Am ajuns în Maramureș, în Bucovina, în Banat și chiar în Basarabia cu el. Transalpina, vreo 3 sau 4 Transfagarașane, multe drumuri pana în Vamă Veche prin Adamclisi.

Aveam 21 de ani când ai mei au cumpărat mașina asta. În afară de probabil 20 de kilometri facuti de altii, restul sunt făcuți de mine cu Loganul meu. Poate si de asta sunt atasat de masina mea, de modelul Logan, de marca Dacia. M-am maturizat in Logan. Cu el am scos fete la film si in oraș, cu el am fost să cumpăr inelul de logodnă, cu el am fost să îmi cunosc socrii, cu el am fost la altar, cu el mi-am dus sotia la doctor si am aflat că o să fiu tata, cu el am scos-o pe fi-mea din spital, cu el am fost să îi scot certificatul de naștere. Am 10 ani de amintiri cu Dacia mea. Momente fericite dar și momente triste, așa cum e viața.

Dar e vremea să o schimb. Sincer, sunt foarte mulțumit de Dacia pe care o am acum. Vreau sa o schimb din cauza tablei si fiindca devin conștient că trebuie sa incep sa bag bani in ea. Vreau una nouă, pe care să pot conta pentru că acum sunt tata și vreau ca locul din spate să fie, dacă se poate, de 1000 de ori mai sigur decât al meu. Romanii vor mai mult. Dar se pare că eu m-am maturizat ceva mai repede decât tine, Dacia. Si vreau mai mult decât poți tu să îmi oferi. Si imi pare rau pentru ca as fi vrut sa cumpar o masina romaneasca si pentru ca imi place noul Logan.

Dar mă uit după 10 ani la noul Logan. Si, ce ai făcut? Ai schimbat blocurile optice, volanul si claxonul? Ai automatizat vechea cutie de viteze si ai montat o tableta in bord? Si ai subtiat tabla de pe noul Logan. Dar simt ca nu ai facut nimic la siguranță, iar Loganul a fost si ramane nesigur. Cat a evoluat siguranta pe care o oferta Loganul? Cu mici exceptii, cum sunt senzorii de presiune si prinderile ISOFIX, dotarile de siguranta sunt cam aceleasi ca acum 10 ani...

LE: A, si am uitat, niciun test EURO NCAP pentru Dacia Logan din 2005. Probabil cele 3 stele de atunci la standardele din 2017 ar insemna 1,5 stele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu