luni, iunie 23

Tortúri cu poze

Ma dau pe Facebook.
Cand eram tanar, eram prieten cu multe gagici pe Facebook, acum sunt prieten cu multe mamici. Oricum, cred ca e mai bine decat cu animatoarele din... zi un nume de club, ca nu le stiu nici macar locul de munca, dar pe animatoare. Eu zic ca asta spune ceva despre calitatea oamelor cu care umblam in tinerete. Acum, nu mai umblu cu oame. Acum umblu cu oama. Dar sa nu ne indepartam de subiect.

Ei bine, acum pe Facebook imi este iadul: la un scroll sa dau de cel putin 2 poze cu bebelusi sau cu copiii la stadii mai avansate de bebelusi. Una din mamicile cu care eram prieten in tinerete pune poza cu tortul pe care i l-a luat fica-sii. Probabil un tort foarte gustos de altfel, nu ma indoiesc ca ar fi cumparat ce e mai bun pentru ziua copilului. Dar, totusi, ma intreb, de ce un tort cu poza lu aia mica?

Imi si imaginez, 5-10-15 oameni la o masa, cu tortul asezat frumos.  La un momendat unul din ei (tatal sau mama, inca nu m-am hotarat cum sa imi imaginez) se ridica in picioare, ia cutiul si il baga in gatul fetei. In gatul de pe tort. Apoi, cu finete si multa atentie incepe sa traseze tortul. Oare vor aparea discutii: Dar vai, te rog, eu vreau o bucata de ureche! sau poate dupa ce se va termina petrecerea, a doua zi, alte doua mamici care erau si ele la acea masa vor barfi la telefon:
Vai draga, ai vazut cum a impartit? Mie mi-a dat o bucata de par iar lu cutareasca i-a dat nasul! Auzi, aleia care vine de 3 ori pe an la ei, ii da nasul, iar mie, care o ajut mereu cand are nevoie de ceva, sa imi dea o bucata de par? Se poate asa ceva?
Si mai e ceva. Uite-te la poza tortului asta. Ce om sa fii sa iei cutitul sa il bagi in bietul copil cand vrei sa tai tortul? Parca se si uita la tine si intreba "de ce, mama, nu am fost cuminte?"

Apopo de tortul din imaginea alaturata, nu este al colegei, mi-a fost teama sa pun poza cu copilul ei si sa scriu, poate ajunge vreodata pe aici. Poza e de la Cofetaria Maria, care, decat sa faca torturi cu poze, mai bine ar pune si ei mana si ar face torturi in forma de masinuta, de mingie de fotbal, ca mai sunt unii oameni sensibili si traiesc cu sentimentul ala de la voodoo cand te vad ca bagi cutitu' in poza sa tai tortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu