miercuri, martie 19

Verde la Bucuresti

Acum ca a venit primava si e lumina cand plec de la munca si ca e mai cald, am inceput sa merg pe jos, de pe la Piata Victoriei pana unde ma tin piciorele sau cat imi permite timpul. Asa ca de saptamana trecuta cred  ca merg oe jos pana la Universitate. Pe langa faptul ca imi mai pun si eu in miscare corpul dupa 9 ore plus de stat la birou, am ocazia acum sa observ cladiri, oameni, locuri...

Ei bine, am observat ca daca Videanu a facut in Bucuresti marea borduriada, Oprescu tine cu tot dinadinsul sa se ajunga la nivelul lui Videanu, prin marea pavare. A inceput cu Piata Universitatii, la statui, in fata la Intercontinental si TNB si a continuat si in fata Universitatii, pana la blocul Dunarea. A continuat cu Magheru si Piata Unirii, in fata magazinului, iar acum a inceput si pe Calea Victoriei.

Nu sunt neaparat in dezacord cu ideea pavarii cu piatra, teoretic e mai buna, mai ales vara, fiindca nu va fi la fel de rau cum era cu asfaltul care dogorea si facea aerul de nerespirat. E bine sa pavam, e mai elegant, dar totul emtrist, term, gri. La statui la Universitate acum e o mare terna, gri, lipsota de viata, pe cand acolo era plin de verdeta inainte.

La Romana la fel, piatra langa piatra, gri cat vezi cu ochii, fara un fir de iarba. Monotonia gri e ruota de doua siraguri paralele de bile negre. Bile, insirate pe jos, la doi pasi de Bila de la ASE. O fi cu subinteles, cine stie?

Intr-un oras plin de masini, de poluare, fiecare fir de iarba e binevenit, chiar daca nu poate ajuta prea mult la combaterea poluarii, pe cei ca mine ii ajuta sa vada si altceva decat pavaj gri, facandu-ne mai optimtimisti.

Foto: Florin Ghinda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu