marți, ianuarie 28

Digi Online - TV online de la RDS


De mult am vrut sa scriu despre aplicatia de celor de la RDS RCS de tv online, Digi.Online, dar m-am luat cu niste pornaciuni pe TV1000 si am abandonat postul, asa ca il reiau acum.

RDS-ul se misca cu ceva intarziere si dupa ce PRO TV prin Voyo.ro, Antena Grup prin AntenaPlay.ro, Vodafone prin SeeNow si Orange au inceput sa ofere servicii de TV online si filme online, au facut si ei acceasi miscare. Doar ca parca o fac mai pe muteste, poate si fiindca sunt constienti de calitatea aplicatiei. Oricum, doar Voyo si SeeNow sunt cele mai complexe (aplicatia celor de la Orange nu am incercat-o), cu un avantaj pentru SeeNow care ofera un pic din tot ce ofera toti ceilalti si pluseaza cu continut pe smart tv, laptop sau tableta/smartphone.

In ceea ce priveste continutul oferit de aplicatie celor de la RDS, ei bine, este destul de slabut: Digi 24 de 24 de ori: Digi 24 Cluj, Digi 24 Bacau, Digi 24 Timisoara, Digi 24 Craiova, Digi 24 Botosani, Digi 24 Carei... Digi Sport 1-2-3 si Eurosport 1 si 2, TVR1, Disney Channel si Disney Junior, History, NatGeo si Travel channel si evident Digi Life, Five, Knife.. Mai sunt Romania si Realicitatea Tv, TVR si Tv1000, canalul cu filme porno de slaba calitate. In afara de posturipe astea, mai au ceva de muzica si ceva posturi pentru copii.
Pe langa TV, aplicatia ofera si inregistrari ale unor emisiuni Digi 24.

Putin probabil ca RDS-ul va aduce continut suplimentar, altul in afara de emisiuni proprii sau poate cateva canale. Cu siguranta nu vom vedea Antene pe Digi.Online. Nu de alta, dar ei ar fi in stare sa nu le mai distribuie nici pe Tv, dara mite pe net, dar nici ProTv/Acasa, care se dau pe Voyo.

Limitari
Aplicatia are o interfata grafica oribila, in gri, alb si muuult negru iar cele cateva logouri nu sunt scalabile, ceea ce le face sa se vada oribil. De altfelm asa e la toate imaginile (logouri, poze, etc)? Pe ecranele mici arata cum arata, dar pe tablete... Poate ar trebuimsa faca o aplicatie dedicata pt tabletensi una ptbtelefoane, cum a facut SeeNow.
Poate fi utilizata doar de pe IPuri RDS (ca si aplicatia celor de la RTC-Cosmote, nu stiu cum se cheama, am si uitat de ea)
Desi are o arie mare de genuri de canale oferite, exista inca multe canale lipsa. Abia astept sa bage Tarat Tv. Toti cocalarii se vor uita pe telefoane cumparate din targ pe wifi moca de la RDS in statiile de metrou clipuri cu Narcisa printesa de platina si Sorinel baietasul de aur.

De bine
Aplicatia asta insa e mana cereasca penteu mame ce vor sa se uite la tanar si nelinistit in timp ce ala/aia mica se uita linistit la niste desene pe smarphone/tableta
Imi place cum merge, atat pe tableta cat si pe telefon, e fara probleme, cu netul cel mai prost de la RDS. Calitatea imaginii e rezonabila iar eu unul nu am avut parte de desingronizari av sau buffering.e dprept, la pri a pornire a aplicatiei, dureaza pana trece de 4%, dar dupa totul merge struna.

Probabil voi pastra aplicatia instalata, pentru atunci cand nevasta-mea vrea sa se uite la patinaj artistic iar eu la Universitatea Craiova in divizia A, santajat sexual sa o las pe ea la Tv. Asta daca va ajunge Craiova in A pana nu fac eu pana...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu