joi, octombrie 10

Radio la drum

De vreo 4 ani, an de an, fac vreo 4 drumuri dus-intors de la Bucuresti, pe E85 pana dupa Iasi. Pentru mine E85 este unul din cele mai plictisitoare drumuri din lume. Dureaza o vesnicie pana ajungi la destinatie, localitati din 5 in 5 minute si un peisaj extrem de tern. Cum sa conduci pe un astfel de drum fara muzica? Iar singura mea sursa de muzica este radioul.

Pe tot traseul asta nu prea ai insa ce sa asculti: Radio 21, Kiss FM, Magic FM, Europa FM, poate cateva posturi locale cu acceasi muzica ca si cele de enumerate si cam atat. Iar drumul e lung. Si daca nu gonesti ca nebunul, faci fara probleme 5-6 ore. Asa ca o, indiferent ce faci, asculti acelasi radio sau tot schimbi posturile, tot o sa ajungi sa auzi hiturile de sezon de suficient de multe ori incat sa ti se strepezeasca urechile de la ele.

Weekendul trecut am fost pana la Drobeta Turnu Severin. Smart FM pana la Pitesti parca, de acolo Valcea 1 si Galaxy pana pe la Scornicesti si de acolo am inceput sa prind niste radiouri cu muzica populara. Habar nu am cum se cheama, dar a fost super. In sfarsit nu mai auzeam eu si vara sunt pe val  sau pic pic. Era altceva! Vreau un post de radio cu muzica populara (am zis populara, nu Super FM de la Brasov cu manele!) pe care sa il pot asculta si prin Moldova. 

Nu inteleg de ce nu exista un astfel de post de radio si in Moldova. Nu stiu de ce radiourile regionale de stat nu difuzeaza mai multa muzica populara, dar eu simt o mare nevoie de muzica populara cand sunt la drum prin Moldova. Doar nu au plecat in Spania si Italia toti ascultatorii de muzica populara din Moldova, doar nu asculta moldovenii doar Inna si Voltaj. 

Weekendul asta iar am drum pe E85. Sper sa gasesc ceva cu muzica populara si care sa se prinda cat mai mult din drum. Daca nu, pana la urmatorul drum va trebui sa imi fac o coletie de CD-uri cu muzica populara pentru drum!

2 comentarii:

  1. National FM da muzica romaneasca. Da si slagare vechi, da si populara. Nu stiu ce frecvente are prin provincie, dar e o alternativa buna la alde KISS.

    RăspundețiȘtergere
  2. National FM nu prind ca lumea nici in Bucuresti... Revin cu info cand ma intorc cu privire la radiourile de pe E85

    RăspundețiȘtergere