duminică, octombrie 27

Exista tigani blonzi!

In ultima saptamana am tot vazut la TV ceea ce se poate numi deja campanie media pe seama Mariei, "ingerul blond" crescut de un cuplu de tigani din Grecia. Ba mai mult, povestea s-a repetat si in Irlanda, numai ca acolo, desi copilul era blond iar parintii tigani, s-a dovedit ca era copilul lor.
Din punctul meu de vedere, ceea ce li se intampla acelor oameni este o forma infioratoare de discriminare si maltratare, atat a parintilor, fie "adoptivi" fie naturali, cat si a copilului.

Oamenii aia au fost arestati pentru ca erau tuciurii iar copilul lor blond. Nu a existat niciun alt motiv, decat culoare pielii (si lipsa actelor, dar ei au pornit de la culoare). Pe acest principiu, atunci toti negrii care au copii albi sau mulatri trebuie arestati si dusi la teste ADN, cat de cuplurile gay care cresc copii, ar trebui executate pe loc atunci cand sunt descoperite ca au un copil. Pana la urma, parinte nu este cel care te face, ci cel care iti ofera o familie si te creste, dar asta conteaza mai putin in Europa democarata, mai mult conteaza culoarea pielii.

Culmea e ca familia biologica a Mariei este tot de tigani. Culmea e ca familia ei biologica traieste in conditii mult mai grele decat traia Maria in familia de tigani din Grecia.

Mai grav insa este ceea ce pateste acum acel copil, fiindca pentru el trebuie sa fie "destul de" traumatizant. Cu mult mai traumatizant decat conditiile pe care le avea, decat saracia in care traia. El a fost rupt din sanul familiei lui si mai mult decat atat, lumea acelei micute blonde se destrama, partintii ei nu sunt parintii ei, fratii ei nu sunt fratii ei, iar tot ceea ce stia ea e o minciuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu