miercuri, mai 1

1 mai - Evadare de o zi


Aseara mi-am dat seama că mi-a ajuns de rutina de zi cu zi și că mai vreau și altceva, așa că am schimbat toate planurile pentru azi! Singurul care a rămas în picioare a fost azi dormim mai mult!

Așa că pe la 11 plecam din Berceni spre vulcanii noroioși. Drumul până la Buzău este în general bun și după ce am trecut de Afumați, drumul a fost relativ liber. Buzăul (orașul) are în schimb niște drumuri groaznice, cel puțin cele pe care m-a bagat Google Maps. Din Buzău ajungi relativ repede la Pâclele Mici, unde am fost noi iar drumul este destul de ok. 

Așa am ajuns la Pâclele Mici (puteam să ajungem și la Pâclele Mari, însă ne-am grabit să ajungem în București să mai ieșim și la o bere). Vulcanii sunt undeva mai sus, pe deal, iar jos este o parcare cu plata (3 lei pentru mașinile mici, toată ziua). În plus, pe lângă parcare, pentru cei 3 lei ai acces la WC, un gratar (care este la comun), mese cu scaune/bușteni pe care să stai cu umbrele de paie, așa că e variantă foartă bună și pentru gratare.
După ce mi s-a întamplat până acum de vreo 4-5 ori ca Google Maps să mă ducă pe coclauri (la propriu, sa ajung sa o iau prin padure sau peste câmp) azi m-am luat după Google să ajung până la indicatoarele rutiere către Vulcanii Noroioși.


Nouă ne-au plăcut vulcanii. Praf, noroi proaspăt, noroi uscat, burburuci și un miros ușor de iod parcă. Ceva nou, inedit și parcă din altă lume. La 2 ore si un pic de București, un loc magic, plin de liniște și rupt din altă lume...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu