luni, aprilie 1

Păcălelea de 1 aprilie?

Astăzi, pentru câteva minute cel puțin, a vuit prin presa din România ca Asociația Miscarea Populara, viitoare formațiune politică a lui Traian Băsescu va fi condusă de fostul meu profesor, Marian Preda.

Marina Preda e un om bun, cel puțin așa l-am perceput eu în relația student-profesor, fiindcă am avut ocazia să interacționez cu el, atat la cursuri cat si in activitatea mea din cadrul asociației studențești. Nu a fost cel mai bun profesor al meu, dar nici cel mai slab, însă era deschis către studenți.

In timpul campaniei electorale in urma careia Basescu a castiga al doilea tur, provocat de mine, a afirmat ca acest al doilea mandat al lui Basescu va fi dedicat dezvoltării unei imagini cu care să rămână în istorie. Cred ca era o părere sincere, dar cred că s-a înșelat. Sau nu i-a ieșit lui Băsescu. Asta se intampla cand toti intelectualii României urlau că dacă nu iese Băsescu vin comuniștii și va fi vai și amar de noi.

Si acum, intorcându-ma la știrea de azi, de la care am pornit, ei bine nu pot sa cataloghez o astfel de știre, decât ca o farsă, fiindcă orice formațiune politica în care Traian Băsescu e implicat nu poate fi condusă decât de Traian Băsescu. Și asta s-a văzut, de la conflictul Basescu-Tariceanu, la guvernarea Basescu-Boc. Sper doar sa aiba demnitate Marian Preda, sa nu fie o sluga ci un om, fiindca ar darama in mine imaginea pe care a construit-o pe vremea cand era in fata mea nu la televizor ci la catedra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu