duminică, aprilie 7

Idei de afaceri pentru cititorii CapitalDaca zilele trecute scriam despre Capital.ro si lista siteurile cu seriale online gratis pe care le promoveaza probabil doar doar mai ajunge lumea si la ei pe site , acum gasesc un alt articol, tot in Capital.ro, cu lista siteurilor care ofera TV online si cum sa nu iti mai faci abonament la cablu si sa te uiti la TV pe net.

Super, asta e presa economica din Romania? Ca sa le-o iau inainte celor de la Capital.ro, azi va invat cum sa va faceti un site cu filme online! 
Mai jos, doar cei cu spirit anteprenorial sa citeasca!

Cumparati un domeniu, nu conteaza care, de preferat nu .ro ca sunt scumpe si se dau jos usor, se afla repede cine e proprietarul. Eventual .info ca sunt cele mai ieftine zilele astea. Ai doua variante cand alegi numele. Fie un nume simplu si cat de cat sugestiv, fie un nume lung, dar care sa contina filme-online-gratis. Doar asta e trendul. Daca poti sa cumperi domeniul si cu un card clonat, atunci e de-a dreptul perfect. Cumperi si gazduire, nu iti trebuie mare branza, 500mb sunt suficient, insa trebuie sa aiba traficul nelimitat, fiindca daca ai 20 Gb de exemplu, poti sa ii termini destul de repede daca te tii de treaba si pui filme multe si bune pe el.

Acum, ai domeniu, ai gazduirea, e ca si gata. Mai trebuie sa instalezi CMS si un template pentru site, wordpressul si o tema draguta, si gata siteul. Totul pana aici te costa undeva pana in jur de 100 de lei.

Acum, ca ai siteul gata, tot ce trebuie sa mai faci, e sa adaugi continut. Si cum siteul tau e site de filme, continutul il constituie clipurile dar si o descriere a lor, ca sa fie mai dragut cu Googălu'.

Acum, tot ce trebuie sa mai faci este sa adaugi filmele. Evident, nu pui filmele la tine pe server, ca in 500 de mb nu poti sa pui mai mult de 5 videoclipuri de la nunta. Filmele le integrezi doar ca si continut pe site. In felul asta tu nu faci decat sa redistribui continut, iar situatia siteului este semi-legala. Poate cine sa fie acuzat de ceva ca shareuieste ceva ce deja exista in alta parte?

Acum, intrebarea este unde pui filmele/de unde le ei? Nu stiu daca ati vazut, dar o maaare parte din filmele care acum sunt distribuite de diverse siteuri de profil, sunt incarcate pe VK.com. VK este o retea de socializare ruseasca, care printre functiile pe care le ofera, are si una prin care se pot incarca videoclipuri, inclusiv filme de cateva ore, si care apoi pot fi redistribuite.

Acum, depinde ce alegi, sa pui tu filmele pe VK si apoi sa le distribui, sau poti sa cauti deja filme  pe VK si sa le distribui la tine pe site.

Pam-pam. Tutorial de pus pe Capital.ro, ce sa mai! Nu va creati siteuri de filme online,  este la limita legalitatii sau poate chiar faci ceva ilegal. In plus, piata este deja suprasaturata, si se vede daca dai un search dupa filme online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu