joi, martie 14

Sport.ro, umor fin sau prostie crunta?

Nu stiu ce sa cred, fie editorii de la sport.ro au un umor prea fin, fie sunt prea prosti.

Ma refer la un articol publicat de ei pe 12 martie, intitulat pompos dar cu un :)) la final: Rivalul Loganului din China i-a lasat MASCA pe toti la Geneva! Modul INCREDIBIL in care se deschide portbagajul! VIDEO :))

Despre acelasi model scrie si ProMotor, culmea, tot din trustul PRO daca nu ma insel, dar parca mai cu cap. Articolul de la ProMotor il gasiti aici si mai jos si articolul celor de la sport.ro:
Qoros a facut valuri la Salonul Auto de la Geneva, aceasta fiind prima masina din China hotarata sa se impuna pe piata europeana. La prima vedere, aceasta are sanse mari sa le atraga atentia cumparatorilor europeni, tot mai dornici de masini low-cost dupa recesiunea care a lovit continentul in 2008. Dar chinezii tintesc chiar mai sus, spre clasa premium, insa sansele lor sunt mici acolo.   O demonstreaza si modul in care se deschide portbagajul masinii. E un buton special montat sub aripa dreapta din spate care il actioneaza. Vizitatorii Salonului Auto de la Geneva au fost surprinsi de aceasta dotare, unica in lumea auto.  E posibil sa fie gandita ca o masura de siguranta pentru ca in China rata criminalitatii este destul de mare.

Masina in discuție este un Qoros, o marca noua aparuta din cooperarea dintre o firma din China si una din Istrael. Acum nu stiu care din ele a venit cu ideea butonului pentru deschiderea portbagajului pozitionat intr-un loc minunat, sub aripa dreapta spate, dar eu cred ca ala de a pus butonul acolo era un arab...

Legat de pozitia minunata a butonului, ia sa ne imaginăm: ploua, mergi acasa in Ferentexas cu masina si eventual e si ceva namol pe jos, e o placere sa deschizi portbagajul. Sau cand e zapada flescaita pe jos care se ia pe roti si e aruncata peste tot, inclusiv in locul in care se alfă butonul pentru portbagaj? Dai sa deschizi portbagajul și tot jegul de pe strazi e pe mâinile tale. Mi se pare de-a dreptul stupid „modul asta icredibil care a lasat cu gura cascata pe toti de la Salonul de la Geneva”. Acum, la drept vorbind, depinde si de ce i-a lasat cu gura cascata. Poate sunt cu gura cascata din aceleasi motive ca si mine. Dar rămâne întebarea, sport.ro a scris la mișto articolul?

In plus, extrem de perspicacii redactori de la sport.ro fac si o supozitie referitoare la motivul pentru care portbagajul se deschide, cu care incheie triumfal articolul: "E posibil sa fie gandita ca o masura de siguranta pentru ca in China rata criminalitatii este destul de mare." WTF? Si ce, daca ii pun buton de deschis portbagajul nu o sa stie hotii pe unde sa imi deschida portbagajul? Serios? Nu or sa isi dea seama hotii pe unde sa intre in masina? Sau poate hoților chinezi nu le place să se murdărească pe mânuțe și atunci nu dau să spargă portbagajul, nu?

Ca să nu mai vorbim ca după cum arata mașina și după cum scrie presa de specialitate, chinezăraia ar ataca mai degraba Skoda și chiar WV decât Dacia. Dar de ce să ne mai supărăm pe ei, până la urmă sport.ro este un site/o televiziune pentru fotbaliști și pițipoancele lor.

Iata si porbagajul cu pricina:Mie cel putin modul in care israelo-chinezii deschid masina asta imi aduce aminte de o Dacia 1300, verde, fabricată în 1977, pe care o avea o prietena: cu surub la yala de la portbagaj, cu busonul de benzina modificat cu siguranta in portbagaj. Doar ca la ea nu erau dotarii de serie ci artificii impotriva hotilor de pe Stefan cel Mare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu