vineri, ianuarie 25

Warehouse 13

Warehouse 13 mi se pare a fi un serial polițist, science-fiction, de teorie a conspirației presarate toate cu un pic de umor. 

Depozitul 13 este locul în care sunt adunate artiefactele ce au căpătat puteri supranaturale, căci fiecare obiect aflat în preajma unui om într-o situație de mare încărcătură emoțională poate avea puteri supranaturale, împrumutând din caracteristicile omului ce l-a avut. Acesta este al 13-lea depozit, primul depozit fiind de pe vremea lui Alexandru Macedon (parcă). Pe lângă depozit există și o organizație oarecum ocultă, cu relații și acces peste tot, ai căror membrii de vârf au ei însuși puteri supranaturale și o legătură aparte cu Depozitul.

Contextul acțiunii mi se pare ceva mai stufos și un pic mai bine elaborat parcă decât ațiunea în sine a  serialului, fiindcă fiecare episod prezintă povestea agenților de a recupera diverse artiefacte și a le ascunde de ochii lumii. Și evident, ca lucrurile să nu fie chiar atât de simple, „agenții din depozitul 13” își mai fac și dușmani în încercările lor de a recupera artiefacte, ceea ce leagă povestea unor episoade și creează noi intrigi.

Filmul este acceptabil și va plăcea celor ce le place să audă povești de teoria conspirației. Ceea ce este îmbucurător este că deși ajuns la sezonul al 4-lea, serialul încă este în continuare captivant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu