joi, ianuarie 17

The Mentalist (2008-în prezent)

Probabil că mulți dintre voi deja ați început să urmariți acest serial. Dacă nu, trebuie sa îl vedeți și să nu plecați de la prejudecăți cum că serialul este dat până și de PRO TV, acel post TV care difuzează de Craciun, de fiecare Craciun defapt, Home alone.

The Mentalist este un film polițist care urmarește două povești, una principală, urmarirea lui Red John, un criminal în serie printre victimele căruia se numără și copilul și soția personajului principal, Patrick Jane (Simon Baker), fost fals medium ajuns consultant al  Biroului de Investigații din California (CBI) și o poveste secundara, rezolvarea cazurilor pe care CBI le are.

Idea filmului mie îmi pare o combinație de Psych și CSI, însă personajul principal nu este atât de imatur precum în Psych iar în descifrarea crimelor accentul nu cade atât de mult asupra dovezilor precum in CSI. Patrick Jane, care în copilărie fusese iluzionist iar mai târziu fals medium, poate sa se joace cu mintea oamenilor și are un spirit de observatie extrem de ascuțit (ascuțit cam cu forța), ajunge să folosească abilitățile în favoarea CBI după uciderea familiei de către Red John, în căutarea acestuia și a răzbunării.

Povestea lui Red John este extrem de bine construita și fiecare dată când ai impresia că este pe cale să se sfârșească, lucrurile capătă o turnură neașteptată și se complică și mai rău. Povestea scurtă, cea a cazurilor, este și ea destul de reușită, Patrick Jane fiind doar consultant al CBI permițându-și uneori să se abată de la reguli și să adopte un stil ceva mai neortodox în rezolvarea cazurilor.

Un episod nu te tine neaparat cu sufletul la gură, dar serialul în sine da. Pe mine unul începuse să mă bată gândul să revad episoadele mai vechi, doar doar mă prind cine e Red John. Și am impresia ca e primul șef al lui Lisbon, Virgil Minelli. Dacă deja ați ajuns la zi cu episoadele, voi cine credeți ca e Red John?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu