miercuri, ianuarie 23

The Big Bang Theory

Nevastă-mea nu mă lasă să mă uit la filmul asta. Nu îi place că râd aia pe fundal. De parcă la Friends nu s-a uitat și nu râdeau pe fundal unii. Probabil aceleași înregistrări cu râsete.

Ei bine, cu toate astea, eu mă uit la filmul ăsta și chiar îmi place. Povestea la bază este asemănătoare cu cea din Friends: prieteni, colegi, vecini. Doar că personajele sunt construite cu totul diferit. Filmul are 3 personaje centrale: Sheldon, Leonard, doi fizicieni, geek guys și Penny, fata de la țară, venită la Hollywood să devină vedetă de cinema, care însă sfârșește a fi chelneriță. Acestora li se adaugă Howard și Raj, colegii de muncă ai lui Leonard și Sheldon.

Până aici nimic deosebit, însă fiecare personaj are trăsăturile lui speciale, ce îl face aparte:
Sheldon este firea rațională dusă la extrem, Leonard este tocilarul care vrea să ajungă în patul majoretei, Penny este blonda superficială în jurul căreia roiesc tot felul de bărbați dubioși, Howard este evreul care locuiește la 30 și de ani în aceeași casă cu mama superposesivă și care mereu o cam dă în bară cu fetele iar Raj, indianul timid care nu poate vorbi în prezența unei femei.

Discrepanța dintre modul de a percepe realitatea a celor 4 oameni de știință și blonda de la apartamentul de alături crează tot felul de situații amuzante, iar sarcasmul și raționalismul dus la extrem sunt extrem de amuzante în acest film. O comedie uneori inteligenta, pe care o recomand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu