luni, ianuarie 28

Logodnicii din America (2007)

Fiindcă oferta Voyo nu e prea generoasă, primul film pe care am ales să îl vedem a fost unul românesc cu o distribuție generoasa: Marcel Iureș, Horațiu Mălăiele, Monica Ghiuță (bunica cu untdelemn, pentru cine nu stie).

Sincer, filmul a fost sub așteptările mele. El povestește reîntâlnirea unui triunghi amoros format dintr-un pilot și două bune prietene stewardeze din perioada comunistă. Maria, fugită în SUA, Sanda și Radu, rămași în țară, petrec câteva zile alături de prietenul „poponaut” al Mariei, mama acesteia, fiul Mariei și fiica Sandei și a lui Radu. Cele două „bune prietene” au acum ocazia să își regleze conturile și să înțeleagă ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 15 ani, când Maria a fugit din România.

Un pic forțat scenariul și nerealist pe alocuri, interpretarea destul de slabă a „copiilor” (Andrei Runcanu si Oana Maria Margineanu) nu fac din film preferatul meu. Cu toate astea, este un film interesant și tema una probabil încă de actualitate și acum dupa 23 de ani de la Revoluție: securitatea, prietenia și încrederea în omul de lângă tine în perioada comunistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu