duminică, ianuarie 6

Hung (2009–2011)

De ceva vreme am inceput sa ma uit mai degraba la seriale decat la filme artistice. Sunt mai scurte si nu risc sa vad inceputul unuia de 3-4 ori fiindca adorm. Unul din serialele pe care am inceput sa le urmaresc de curand este Hung, un serial marca HBO in 3 sezoane.

Actiunea filmului se petrece in Detroid, mare centru industrial in domeniul auto alfat in decadere in ultimele decenii si il are in prim plan pe Ray, antrenorul echipei de baschet a unui liceu din oras. Divortat, avand in grija 2 copii, locuieste in casa mostenita de la parinti, aflata chiar pe marginea lacului Michigan, care insa ii ia foc. Cei 2 copii un pic obezi ajung sa se mute cu mama, iar el ajunge sa locuiasca pe curtea din spatele casei, intr-un cort, incercand sa repare casa distrusa in urma incendiului.

In cautarea unui venit suplimentar ajunge sa frecventeze niste cursuri indoielnice de autodezvoltare si realizeaza dupa o partida de sex cu Tanya, o poetesa fara inspiratie care ii mai cazuse in pat si pe care a reintalnit-o la cursuri, ca singurul lucru care il diferentieaza de ceilalti este "scula lui mare" (hung este jargonul pentru scula mare) si se hotaraste sa se prostitueze.


Filmul ilustreaza problemele clasei de mijloc dintr-un oras decazut, iar Ray este reprezentarea barbatului singur care este dispus sa faca orice pentru a supravietui, primul sezon (singurul pe care am apucat sa il vad) fiind inceputul carierei de prostituat a lui Ray, prezentand problemele pe care le are un "novice" in domeniu: clienta neatragatoare, clienta capricioasa, clienta de care ajunge sa se indragosteasca, dar si dificultatea pestelui sau, Tanya, in a-i gasi clienti.

Hung este o comedie usoara, dar care printre picaturi prezinta si unele aspecte interesante ale vietii intr-un oras falimentar din centura de rugina a Statelor Unite. Nu este un film care sa te tina cu sufletul la gura si pe care sa ajungi sa il urmaresti un sezon intr-o seara, dar este un film numai sa te relaxezi seara dupa munca. Cel putin, primul sezon pe care am apucat sa il vad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu