joi, mai 12

Azi: ApocalipsaNu stiu daca stiti, preocupati fiind zilele astea de soarta cailor de la Letea, de ucidea cainilor comunitari (si acest apelativ nu are acelasi sens ca in expresia cetatean comunitar), de cenzura de la „Chioru’, blonda si piticu'”, de regionalizarea Romaniei si autonomia Tinutului Secuiesc si tot felul astfel de alte probleme marunte, dar conform unor studii minutioase, cica azi vine Apocalipsa.
Asa ca lumea face azi flash-moburi degeaba pentru cai, caini, ca si ei, si noi, dam de dracu maine! Se pare chiar ca lui Base i s-a confirmat veridicitatea informatiei ca maine vine Apocalipsa, incat a acceptat ca piesa Chioru, blonda si piticu sa fie jucata chiar la Cotroceni. Acum nu stiu daca vor juca actori in ea, sau chiar Chioru, Blonda si Piticu.

Din aceasta noua perspectiva, in mintea mea se nasc nenumarate intrebari. Oare cum ar trebui sa intampinam aceasta zi, aproape unica in viata noastra. Zic apoape, fiindca poate unii dintre voi, au mai asteptat-o in 1994, 2000, 2001, 2010… Oare maine ar trebui sa iesim toti in pietele publice si sa intindem mesele, sa stam in case alaturi de familie sau sa mergem la biserica, sa ne rugam? In ultimele doua saptamani am citit de 3 ori Codul bunelor maniere astazi, insa bag de seama ca nu este prea actual. Nicaieri nu spune daca in cazul Apocalipsei trebuie lasate intai femeile si batranii! In afara de asta, cum ne vom saluta cand ne vom intalni: Apocalipsa fericita, La mai multe Apocalipse sau Sau Apocalipsa fumoasa. Dar la despartire? Multa sanatate deja este perimat! Noroc, de asemenea nu prea isi are rostul. Probabil ca La revedere, Judecata usoara sau Sa ne vedem dincolo cu bine ar fi mai potrivite. Oricum, nici o informatie de acest gen nu am gasit. Sunt dezamagit…

Aia mai optimisti, or sa ma contrazica, or sa spuna ca nu vine nici o Apocalipsa,  ca noi suntem cu 100 de ani in urma Occidentului (de fapt asta era acum 10-20 de ani, acum probabil suntem cu 150 de ani) si ca la noi o sa vina mai tarziu. Ei bine, eu tin sa ii contrazic, cred ca Apocalipsa a inceput aici, la noi, iar acum, va fi doar finalul. Pai, sa ne gandim noi la cuvantul Apocalipsa. Daca il despartim, obtinem Apoca si Lipsa. Pai nu e clar, ca Apoca, e defapt, Napoca. E clar, Apocalipsa, dupa cum ii spune numele, a inceput in 2008, de cand din (n)Apoca Lipsă este Emil Boc. De atunci a inceput si criza, si taierile si tot raul a inceput, aceasta fiind lucratura Antihristului, a celui imbracat in alb, Marinerul.

Ne vedem la Judecata, iar maine promit un livetext de la Apocalisa, pe contul meu de Twitter, care va invia in aceasta dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu