sâmbătă, august 7

Alt weekend turisticNu am mai scris de mult. Prea obosit, prea plictisit sau poate prea dezamagit de ceea ce se intampla in jurul meu, de ceea ce vad sau aud.

Dupa multa vreme am ajuns iar sa ma plimb. Weekendul asta sunt la o nunta in Horezu si am plecat de vineri. Tinand cont de scandalul cu “frunza Lenei”, am incercat sa stau cu ochii deschisi. Ca sa ajungi la Horezu, din Pitesti fie apuci direct spre Ramnicu Valcea, fie la Bascov o iei la dreapta, prin Curtea de Arges. Eu am ales a doua varianta, fiindca Ramnicu Valcea il mai vazusem iar diferenta dintre trasee este de vreo 12 kilometri in plus. Asa ca am pornit spre Curtea de Arges. Drumul e destul de prost pe alocuri, insa este extrem de frumos. In plus, de la Curtea de Arges pana la Ramnicu Valcea e o adevarata placere sa conduci, desi gropile nu te lasa intru totul sa te bucuri de drum si de peisaj. In plus traficul a fost mai redus decat pe drumul spre Valcea, as plusa chiar spunand ca e aproape inexistent. 

Dar, pana sa apuc de la Curtea de Arges spre Valcea, am vrut sa vizitez si cate ceva. Atunci am inteles rolul dispozitivelor GPS! Nu ai mevoie de un GPS sa ajungi din orasul X in orasul Y, ci ca sa te descurci intr-un oras necunoscut, mai ales cand intr-un oras in care se fla doar cateva indicatoare. De Manastire si de Curtea Domneasca nu scriu acum, poate revin cu poze cand ajung acasa. Orasul in ansamblu e frumos, plin de istorie, curat si ingrijit, insa parca nu vrea sa puna suficient accent pe latura sa turistica.

Update: Am ramas dezamagit in calatoria mea de lipsa indicatoarelor turistice. Nici 2D, 3D cu atat mai putitin 6D. In Curtea de Arges am ajuns la Curtea Domneasca din intamplare, ca m-a dus drumul, iar Manastirea am cautat-o ceva, noroc ca era pe acelasi drum, drept inainte. Aici Google Maps m-a plimbat de nebun prin oras, singurul indicator fiind in fata Curtii Domnesti.

Acelasi lucru l-am patit si la intoarcere, am ratat Manastirea Hurezi fiindca, eu cel putin, nu am vazut indicatorul, decat pe sensul spre Horezu, cand m-am dus, iar Manastirea Govora am ratat-o fiindca dupa ce ieseai de pe DN, unde era singurul indicator vizibil, trebuia la un moment dat sa fac dreapta, ghidat de un indicator aproape invizibil, ruginit si decolorat!

Dar bine ca avem frunzulita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu