sâmbătă, august 7

Alt weekend turistic


Daca weekendul trecut ma plimbam prin Arges si Valcea, manat de nunta Melanei si a lui Liviu weekendul asta am plecat la mare. Am ales sa plec dis de dimineata, pentru a evita aglomeratia de pe Autostrada Soarelui. Asa ca pe la 5 dimineata am ajuns pe Autostrada.
Aceasa a fost prima mea iesire pe A2, iar primii 30 kilometri au fost groaznici: 80 km/h, aglomeratie si asfalt prost. Obisnuit cu Bucuresti-Pitesti am avut o mare deceptie, crezand ca asa va fi tot drumul. Apoi asfaltul a devenit mult mai bun, dar nu dupa multi kiometri ceata a inceput sa acopere totul, iar 80 la ora, iar aglomeratie. Planuisem sa merg pe Autostrada Soarelui iar apoi sa ma indrept spre Calarasi, sa trec Dunarea cu bacul la Ostrov, iar de acolo sa apuc spre Vama Veche. Din cauza cetii, a lipsei unui incarcator de masina pentru telefonul pe care am GPS si a discutiilor purtate pe drum (cat o fi facut asta din Salaj pana aici) la un moment dat ne-am trezit la punctul de taxare de la Fetesti. Noroc ca am prins vreo 4-5 deschise, asa ca nu a durat prea mult.
Dupa punctele de taxare a inceput cosmarul bara la bara, dar din fericire am apucat spre Adamclisi. Calitatea drumului este acceptabila, insa indicatoarele aproape inutilizabile: fie sunt acoperite de buruieni, fie sunt puse in asa fel incat ajungi sa le remarci dupa ce le-ai depasit, fie lipsesc cu desavarsire.
Dupa un ocol de vreo 30 km am ajuns in Vama Veche, nu fara a trece pe la ruinele de la Adamclisi. Din pacate la Tropaeum Traiani nu am mai ajuns, insa poate o facem la intoarcere.
Peisajul pana la Adamclisi este unul superb, drumul trecand pe malul Dunarii, iar dupa doar cativa kilometri oferind cateva serpentine demne de un traseu montan. Odata ajuns la Adamclisi si pornind spre cetate, ajungi sa pasesti pe ruinele unei asezari ce a fost ridicata acum aproximativ 1900 de ani. Pentru mine unul acest lucru este impresionant!
Desi mai lung poate decat drumul spre Vama Veche prin Constanta, traseul prin sud merita pe deplin, numai si daca te gandesti ca nu mergi bara la bara prin statiuni, pana aproape de Costinesti ci te bucuri de sofat pe un drum de tara aproape pustiu, prin locuri cu un peisaj unic, pline de istorie!
La intoarcerea in Bucursti e promis un post cu poze de weekendul trecut si de astazi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu