joi, martie 26

Fight club

Te-ai revoltat vreodata? Ai simtit ca lumea e prea mica pentru tine, ai simtit ca tot ce faci si ce ti se intampla iti aduce numai frustrari?
Omul e o fiinta violenta. Iar eu sunt om. Tot ce umanitatea a reusit sa faca se datoreaza pe de o parte hazadului/lui Dumnezeu si pe de alta parte firii violente a rasei noastre.
De ce hazardului? Fiindca suntem una din putinele specii unde femela este capabila sa dezvolte sarcini in orice moment al anului. Asta a dus la cresterea populatiei.
Si fiindca suntem multi nu a fost de ajuns, a trebuit sa omoram alte specii, sa o violam in mod repedat pe cea ce ne-a dat viata astfel inca sa ne construim o societate in care sa ne simtim comod.
Dar societate pe care ne-am construit-o nu este perfecta, contractul social incorsetandu-ne, punand oprelisti firii noastre native anarhice.
Zi de zi ne suprimam pornirile violente si adunam tot mai multe frustrari. Si atunci, ca fiinta rationala ce esti iti doresti sa fii violent, dar in mod rational. Nu poti merge pe strada si sa iei oamenii la bataie. Si asta nu fiindca iti e teama ca ai fi infrant de individul cu care te’ai confrunta, ci, de repercursiunile incalcarii contractului social si de stigmatul pe care o astfel de abatere ti l-ar aduce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu