miercuri, februarie 25

The Curious Case of Benjamin Button

Daca e miercuri, e Orange Film. Uneori, cand nu stau la munca pana la 12 noaptea…
Azi a fost “Strania poveste a lui Benjamin Button”. Initial am fost sceptic, nominalizat la 13 categorii si castigator a 3 categorii la Oscar, cu Brad Pitt… In continuare am retineri, deci se naste copil batran dar moare tot bebelus. Poi se nascuse bebelus batran, deci trebuia sa moara in corp de adult, hai 18-23 de ani. Oasele lui cresc si descresc asa, de parca e de guma… In fine.. A castigat 3 Oscaruri, deci nu prea sunt indreptatit sa comentez…
Ca si in Bedtime Stories, e un personaj (macar de data asta e om) care apare de vreo 5 ori si a carui unica aparitie nu are nici o legatura cu desfasurarea filmului, aparand doar pentru a denstinte atmosfera si a aduce (cel putin) zambete pe buzele spectatorilor.
In repriza de reclame am vazut si ca o sa apara in curand ecranizarea desenelor animate Dragonball. Nu stiu daca cineva isi mai aduce aminte de desenele astea, cred ca eram prin liceu (2002-2004) cand erau difuzate pe TVR2 desenele astea. Stii nu? Cu Son Goku, Piccolo si Satan Picolo… Abia astep, IMDB.com anuta lansarea in SUA a filmului in 8 Aprilie.
Ok, gata cu Son Goku si hai la Brad Pitt. Elementele cheie ale filmului sunt simple: poveste in rama – deja m’am obijnuit de ceva vreme cu stilul asta in filmele americane – presarata cu scene amuzante si de erotism, cam lipsesc scenele de sexualitate explicite. Cu toate astea, modelele moral promovat este acela al femeii usoare  - balerina care sare din pat in pat) si al masculului feroce care in bunatatea sau egoismul lui, fiecare interpreteaza asta cum vrea, isi paraseste familia, fara a uita sa lase copilului si mamei o suma importanta de bani.
Filmul nu uita sa aminteasca ba de inceputul secolului XX si conflictele rasiale, de una din obsesiile americane, razboiul, de data asta nu e nici Razboiul Rece si nici Razboiul din Vietnam, au ales un razboi din care chiar au iesit invingatori, al doilea Razboi Mondial.
Tema abordata nu este, cel putin pentru mine, deloc noua: nou-nascuti adulti ce sfarsesc prin a muri copii. Daca nu ma insel aceeasi tema a fost si intr-un episod din Star Trek. Asta ca sa nu mai aduc aminte de basmele in care “Fat Frumos intinerea vazand cu ochii”
Nota generala: nu regret ca am ajuns la el, dar am vazut alte filme mult mai bune. Nu aveam nici asteptari foarte mari, ceea ce a facut sa nu ma dezamageasca prea tare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu